Mærsk gør klar til stor digital reformering

y9a6881-768x512-1

75 APM-terminaler i hele verden skal digitaliseres, så de ikke længere er lige så afhængige af analoge kommunikationsformer.

Publisert Sist oppdatert

APM Terminals, der er ejet af Mærsk, vil have digitaliseret en stor del af håndteringen af havne-trafikken, og derfor skal havneselskabets 75 terminaler i hele verden igennem en større digital forvandling. Det skriver Finans ifølge Computerworld.

I dag sker store dele af kommunikationen mellem havneselskabet og kunder på så gammeldags facon som via telefon, e-mail og papir-ark, der transporteres frem og tilbage. Samtidig bruger de 75 terminaler, som er udstyret med over 9.000 maskiner, vidt forskellige systemer, og et af fokusområderne bliver at automatisere håndteringen af lastbilers trafik ind og ud af havneområderne.

– Det lyder meget banalt, men faktisk har det altid været kilde til stor frustration for vores kunder, for det er gået meget langsomt, og mange gange har der været kilometerlange køer af lastvogne, som blokerer hele området, fordi de ikke har kunnet komme hurtigt nok ind og ud af vores havn, siger direktør Morten Engelstoft.

Powered by Labrador CMS