Ørsted scorer kassen på vedvarende energi i Taiwan

Pilon_2-768x394

Det danske energiselskab har solgt halvdelen af en havvindmøllepark i Taiwan, der først står klar i 2022 for 16 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Børsen koster den endnu ikke opførte havvindmøllepark, Greater Changhua 1, som Ørsted er ved at opføre i Taiwan, 16 milliarder kroner at etablere. Det kræver derfor ikke den store matematiske eksamen at regne ud, at det danske energiselskab har gjort en fin handel ved allerede nu – to år før vindmølleparken ventes at stå færdig – at sælge halvdelen af parken for netop 16 milliarder kroner.

– Vi ser generelt en stærk efterspørgsel efter de her frasalg, og jeg kan godt tillade mig at sige, at efterspørgslen er stigende for transaktioner af den her karakter, siger Rasmus Errboe, der er chef for globale partnerskaber i Ørsted til avisen.

Aftager af de 50 procent af vindmølleparken er den globale institutionelle investor Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) og den taiwanske kapitalfond Cathay PE, oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

– At hente langsigtede infrastrukturinvestorer og taiwanske banker ind i Greater Changhua 1-projektet er endnu en milepæl for det taiwanske marked og understreger landets rolle som pioner i Asien og Stillehavsområdet. Og selv om vi henter partnere ind, er det Ørsteds klare ambition at opføre og drive projektet i hele dets levetid, siger Matthias Bausenwein, der er chef for Ørsteds aktiviteter i Asien og Stillehavsområdet.

Mulighed for flere projekter
Changhua 1 udgør 605 MW af havvindmølleparken Greater Changhua 1 og 2a’s samlede kapacitet på 900 MW, som Ørsted er gået i gang med at opføre, og som forventes at stå færdig i 2022. Med en samlet kapacitet på 900 MW vil Greater Changhua 1 & 2a kunne forsyne ca. 1 million taiwanske husstande med grøn strøm.

I juni 2018 fik Ørsted tildelt retten til at opføre yderligere 920 MW havvind i Taiwan på sine sites Greater Changhua 2b & 4. Greater Changhua 2b & 4-projekterne skal efter planen opføres i 2025.

Ørsted forventer ikke, at salget får indflydelse på regnskabsåret 2020 eller på det udmeldte forventede investeringsniveau for 2020.

Powered by Labrador CMS