Skotter er skuffede over Brexit

0
Foto: John Cameron, Unsplash.

Danske og europæiske fiskere er skuffede over at måtte afgive fiskekvoter efter Brexit, men på de britiske øer er der heller ikke tilfredshed med Brexit-aftalen.

Efter Storbritannien og EU blev enige om vilkårene for Brexit, har det ikke skortet på utilfredshedsytringer fra begge sider af forhandlingsbordet. Danske fiskere ærgrer sig eksempelvis over at måtte afgive kvoter til briterne, mens skotske fiskere senest ifølge Fiskeritidende har udtrykt skuffelse over, at der ikke sendes flere kvoter deres vej.

– Det er nu klart, at der ikke vil ske noget markant løft af de demersale muligheder næste år som følge af Brexit-aftalen, der er dybt skuffende, lyder det fra direktør for Scottish Fishermen’s Organisation John Andersen.

De skotske fiskere hævder at være blevet lovet, at Storbritannien ville tage kontrol over de britiske farvande til deres fordel. De forventede bl.a. en langt større øgning i deres kvoter, årlige kvoteforhandlinger, og at der ikke ville være et link mellem fiskeraftalen og handelsaftalen.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her