Danmarks Fiskeriforening: Vi er blevet ofret

0

Danmarks Fiskeriforening er mildt sagt ikke tilfreds med resultatet af Brexitforhandlingerne mellem EU og Storbritannien og frygter, at det kan komme til at koste 4.000 job i dansk fiskeri.

På mere eller mindre direkte vis er de fleste mennesker i Europa påvirket af, at Storbritannien er rykket ud af EU, og ifølge Danmarks Fiskeriforening kagen efter forhandlingerne blevet skåret således, at det kan koste cirka 4.000 mennesker i Dansk Fiskeri jobbet. Det skriver Fagbladet 3F.

Hertil skal lægges ansatte på hotellet, hos frisøren, i caféen og de andre lokale erhvervsdrivende, som ofte er afhængige af fiskeriet i de udkantsområder, som fiskerihavnene ligger i. I øjeblikket er Danmarks Fiskeriforening i gang med at nærlæse den omfattende aftale, hvor der også er afsat EU-midler til kompensation.

– Vi ser gerne en ophugningsordning, så vi kan skabe et bæredygtigt erhverv for de fiskere, der er tilbage, siger Kenn Skau Fischer, administrerende direktør i Danmarks Fiskeriforening. Fiskeriminister, Rasmus Prehn (S), har tidligere tilkendegivet, at han arbejder på at få så stor en kompensation som muligt fra EU til de danske fiskere.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her