60 procent af eksport af fiskeprodukter til UK pålægges told

0
Foto: Johen Redman, Unsplash

Ifølge organisationen Danish Seafood Association trækker sorte skyer sig sammen over eksportører af fiskeprodukter, som gerne vil sælge til Storbritannien.

En stor del af dansk eksport af fiskeprodukter og skaldyr bliver ramt af told, når de skal ind i Storbritannien, som er et af de største markeder for danske eksportører af fisk og skaldyr. Det vurderer brancheorganisationen Danish Seafood Association i Fødevarewatch ifølge Fiskeritidende. Mere præcist vurderer foreningen, at 60 procent af sektorens eksport til Storbritannien vil blive pålagt told, fordi den er baseret på råvarer, der kommer fra lande uden for EU.

– Så høje toldsatser er prohibitive – det vil sige, at eksporten ikke længere kan svare sig. De speditører, vi har kontaktet, vurderer, at varerne til Storbritannien – udover told – vil blive pålagt omkostninger på 5-10 procent til fysisk toldkontrol samt diverse papirarbejde i form af blandt andet certifikater, siger direktør, Poul Melgaard Jensen.

Den danske eksport af rejer til Storbritannien, der årligt løber op i mellem 400 og 500 millioner kroner, vil blive hårdt ramt. Der bliver årligt eksporteret fiskeprodukter og skaldyr for 1,5 milliarder kroner til Storbritannien.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her