Fiskeeksportører til EU skal benytte fangstattest

0
Foto: Danmarks Fiskeriforening PO

Som det allerede er tilfældet for fiskere, der eksporterer til andre lande uden for EU, skal man nu have en fangstattest, hvis man vil sælge fisk til Storbritannien.

Eksportører af danske fiskevarer til Storbritannien skal være opmærksom på, at der nu gælder nye regler som følge af Brexit. Partier af danske fiskevarer, som ønskes eksporteret til Storbritannien, skal fra 1. januar 2021 ledsages af en såkaldt fangstattest, som det allerede kendes fra eksport til andre lande udenfor EU, fx Norge. Det oplyser Fiskeristyrelsen i en pressemeddelelse.

Ved eksport til UK skal alle partier af fiskevarer ledsages af egen fangstattest. Attesten koster 305 kroner, og de virksomheder, som rekvirerer fangstattester hos Fiskeristyrelsen, bliver oprettet som debitorer og faktureres en gang om måneden.

Du kan hente fangstattesten her. Den skal udfyldes, stemples og underskrives og derefter sendes via email til Fiskeristyrelsens Fiskerimoniteringscenter på IUU@fiskeristyrelsen.dk sammen med partiets handelsoplysninger.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her