Danske Rederier: Adgang til det britiske marked er ikke sikret

0

Viceadministrerende direktør, Jakob K. Klasen, er mellemfornøjet over resultatet af EUs og Storbritanniens Brexitforhandlinger.

Da de langstrakte Brexit-forhandlinger kort før nytår mundede ud i en aftale, var der både tilfredshed og bekymring at spore hos Danske Rederier, og nu uddyber viceadministrerende direktør, Jakob K. Clasen, ifølge Søfart, at især meldinger fra behandlinger af aftalen, der tyder på, at nogle tjenesteydelser herunder capotagesejlads ikke vil være omfattet, er alarmerende.  

– Det vil sige, at adgangen til det britiske marked inden for havvind samt olie og gas ikke er sikret, efter at briterne er trådt ud af EU, siger han.

Til gengæld afblæser han en tidligere udtalt frygt blandt skibsredere og offshoreselskaber, der har været bekymrede over, om Storbritannien kunne blive “Europas Singapore” og tiltrække maritime virksomheder gennem lavere skatter. Ifølge Jacob K. Clasen er der som en del af handelsaftalen mellem EU og Storbritannien opstillet nogle samarbejdsbestemmelser, der burde sikre branchen mod urimelige forhold, lyder det til flere medier.