Mærsk udpeger ny miljøstrategi-chef

0

Den nuværende strategichef, Morten Bo Christiansen, skal lede selskabets grønne omstilling af flåden.

Mærsk har udnævnt en ny afdelingschef, som får til opgave at lede den grønne omstilling af det førende selskabs containerskibsflåde, skriver Shippingwatch. Morten Bo Christiansen har været strategichef for Mærsk siden 2015 og skal nu varetage selskabets grønne overgang.

Han får nøglemedarbejdere med fra afdelinger med ansvar for energieffektivitet og teknisk innovation, som alle bliver en del af hans nye hold.

– Vi er allerede helt fremme på den her front, men vi er nødt at styrke positionen yderligere. Vi har en forpligtelse til at gøre vores flåde så kulstofneutral som overhovedet muligt, siger Mærsks direktør, Søren Skou.

Mærsk har i sinde at være kulstofneutral indenfor 30 år, og man overvejer en række nye teknologier og nye brændstofformer for at nå målet, heriblandt ethanol, methanol og ammoniak. Mærsks erklærede kulstofambitioner er større end de nuværende IMO-mål.