Orskov Yards nye flydedok er på plads i Frederikshavn

0

Inden forfærdelig længe vil en ny 180 meter lang og 30 meter bred flydedok være på plads på havnen i Frederikshavn.

Lørdag morgen blev Orskov Yards nye flydedok, Dok 5, bugseret på plads ved den nye kaj på Frederikshavn Havn. Dokken vil nu blive gjort klar til brug senere i januar. 

Flydedokken er 180 meter lang og 30 meter bred indvendig. Den har en dybde på 14 meter og en løftekapacitet på 10.000 ton, og den er bygget på det tyrkiske værft Hat-San. Den blev leveret til Orskov Yard i sommer og slæbt de 3.700 sømil til Frederikshavn, hvor et internt hydraulisk støttesystem blev installeret. Siden har placeringen af dokken afventet færdiggørelsen af det nye kajanlæg.

– Det er fantastisk at se Dok 5 komme på plads ved den nye kaj – en stor milepæl for den maritime serviceindustri i Nordjylland. Vi ser frem til, at dokken snart bliver klar til at tage imod de første kunder, udtaler Mikkel Seedorff Sørensen, administrerende direktør hos Frederikshavn Havn.