Qatar og Saudi Arabien genåbner maritime grænser

0

De to GCC-lande er langsomt ved at bløde op overfor hinanden.

Ifølge CNN er Qatar og Saudi Arabien ved at genetablere vigtige administrative og diplomatiske relationer med hinanden. Dette omfatter en genåbning af landenes maritime grænser såvel som luftrummet.

Det blev bekræftet af Emiren af Kuwait, Sheikh Nawaf al Ahmad al Sabah, som formidlede et opkald mellem de to landes ledere – den saudiske kronprins Mohammed bin Salman, og Emiren af Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani.

Denne optøning i relationerne gik forud for et vigtigt møde mellem GCC-landene (Gulf Cooperation Council), som blev afviklet den følgende dag i Al-`Ula i Saudi Arabien. Vigtigt var det i den forbindelse, at alle repræsentanter fra GCC-landene – heriblandt Qatar – var tilstede ved mødet. Faktisk var det den qatarske Emirs første besøg i Saudi Arabien i tre år, siden de to landes indbyrdes forhold gik i hårdknude.