Aarhus Havn med fremgang i 2020

0

På trods af Corona-pandemien steg omsætningen på Aarhus havn i 2020 med 3,4 procent sammenlignet med året før.

I begyndelsen af december kunne Aarhus Havn annoncere, at den med en måned tilbage af det herrens år 2020 havde sat en ny rekord for omsætningen af containere. Derfor kommer det næppe som et kæmpe chok for nogen, at det samlede resultat for havnen i det forgangne år var markant højere end året forinden.

Målt i tons steg Aarhus Havns omsætning således med 3,4 procent til 9.250.000 tons gods, mens containeromsætningen steg med 8,5 procent til 623.000 containere (TEU). Havnedirektør Thomas Haber Borch er yderst tilfreds med den positive udvikling i virksomhedens omsætning i et år, hvor verdensmarkedet var påvirket af coronapandemien helt ud i de yderste hjørner.

– Jeg ved, at mange andre havne både nationalt og internationalt har oplevet et betydeligt fald i godsomsætningen i 2020. For eksempel kom vores største konkurrent syd for grænsen ud af første halvår med et fald i omsætningen på hele 12 procent, hvilket sætter vores fremgang i perspektiv, siger han i en pressemeddelelse.

Når det går godt for kunderne, går det godt for havnen
Thomas Haber Borch oplyser, at omsætningsvæksten primært stammer fra containerområdet, mens nogle af de øvrige forretningsområder er mærket af en vigende tendens i markedet. Både fast og flydende bulk samt færger og krydstogt er påvirket i nedadgående retning. På containerområdet har bl.a. en stigende svinekødseksport påvirket omsætningen positivt, men også importen er steget betragteligt.

– Samlet set er containerimporten procentuelt steget lige så meget som eksporten, og for os er det positivt, at vi har markant fremgang både på import- og eksportområdet, understreger Thomas Haber Borch, der peger på, at det samtidig er et udtryk for, at både virksomhedens direkte kunder og transportkøberne har godt gang i deres forretning.

Han fastslår, at når det går godt for kunderne, går det godt for Aarhus Havn, og derfor har mange virksomheder og deres medarbejdere del i den succes, som Aarhus Havn har oplevet det seneste år.