Danskerne skal spise flere fisk

0
Arkivfoto.

I sidste uge kom de nye kostråd, og det var godt nyt for danske fiskere, da Fødevarestyrelsen opfordrer danskerne til at spise mere fisk.

Især som konsekvens af den globale opvarmning skal danskerne vænne sig til at spise mindre kød og flere grøntsager. Og mere fisk. Det er et af budskaberne i Fødevarestyrelsens nye kostråd, som blev offentliggjort i sidste uge. Hos Danmarks Fiskeriforening hilser man ikke overraskende de nye kostråd velkommen.

– Danmark er omkranset af vand. Helt præcist har vi i Danmark 7300 kilometer kystlinje, og det giver danskerne en unik fordel, når vi skal sætte klimavenlige og sunde fødevarer på bordet. De danske farvande gemmer nemlig på et hav af velsmagende og sunde fisk og skalddyr, som vi kan mæske os i. Og med en nye række kostråd er det tydeligt, som aldrig før, at det bør vi, siger formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Hos Danmarks Fiskeriforening er vi utrolig glade for, at myndighederne deler samme opfattelse som os, nemlig at danske fiskere ikke alene bidrager med sunde og velsmagende fødevarer, men også at de fødevarer, der gemmer sig under havets overflade, er en vigtig brik i at nedbringe danskernes klimaaftryk.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her