Havnedirektør forsikrer: Minimal forurening fra parkerede skibe

0

Borgere har luftet bekymring over mulig forurening fra tre store skibe fra Singapore i Odense Havn, der har ligget der siden i sommer, men havnedirektør Carsten Aa forsikrer, at forureningen er minimal.

De larmer og fylder i landskabet, men lokales primære bekymring over tre store offshore-skibe fra Singapore i den inderste del Odense Havn er, om de ødelægger miljøet. Skibene har ligget der siden i sommer, og det har fået borgere til at lufte bekymringer, om hvorvidt skibene forurener det nære miljø i og omkring havnen. Men den bekymring skyder havnedirektør Carsten Aa overfor Fyens Stiftstidende ned.

– Jeg kan sagtens følge, at man bekymrer sig om miljøet, og det gør vi bestemt også i Lindø port of Odense. Derfor vil jeg gerne understrege, at den støj, man kan høre, stammer fra en lys- eller en elmotor sat til en generator. Det er ikke skibets motor med 15.000 hestekræfter, der kører døgnet rundt, siger Carsten Aa, direktør for Lindø port of Odense.

Han tilføjer, at det kun er det ene af de tre skibe, der har en generator kørende, som leverer strøm til de to søskendeskibe. At de tre skibe har været inaktive i havnen så længe skyldes Covid-19. Alternativet til at skibene kan ligge i en havn er, at de driver rundt i månedsvis i rum sø.