Samsø Linien køber Hundested-Rørvig Færgefart

0

Kort inde i 2021 overtager Samsø Linien ruten Hundested-Rørvig A/S. Den nuværende ejer og overfartsleder fortsætter i virksomheden.

Samsø Linien har investeret i overfarten Hundested-Rørvig A/S, som overtages den 1. februar 2021. Det oplyser selskabet i dag i en pressemeddelelse. Samsø Linien A/S, der ejes af Samsø-Fonden, overtager dermed ruten, der forbinder det nordlige Sjælland og Odsherred, og Samsø Linien forventer at være ejer af ruten mellem Hundested og Rørvig på længere sigt.

– Det er med stor glæde, at vi har indgået aftale om overtagelse af Hundested-Rørvig Færgefart. Vi har foretaget en grundig analyse i forbindelse med opkøbet, og det er et yderst veldrevet rederi, som vi glæder os til at drive og videreudvikle sammen med de eksisterende medarbejdere og de tidligere ejere, der bliver i virksomheden, siger John Steen-Mikkelsen, bestyrelsesformand for Samsø Linien A/S, og fortsætter:

– Med købet vil vi igen blive et aktivt sejlende rederi og herigennem fastholde og udvikle vores kompetencer indenfor færgedrift samtidig med, at vi vil bidrage positivt til lokalsamfundene på både Samsø og omkring Hundested-Rørvig.

Mere end 100 år gammel
Samsø Linien har tidligere drevet færgetrafik mellem Samsø og Sjælland samt Jylland og har sidenhen chartret rederiets færge ’Lolland’ ud til Molslinjen. Samsø Liniens bestyrelse har løbende arbejdet på at fremtidssikre selskabet og undersøgt forskellige muligheder ud fra en kommerciel vinkel.

Nu er muligheden der for at udvide virksomhedens kommercielle rederiaktivitet, hvilket sikrer selskabet et stabilt afkast i fremtiden, og derigennem, at man kan bidrage positivt til lokalområderne samt fortsætte og udvide støttemulighederne i Samsø-Fonden.

Færgeruten Hundested-Rørvig har en lang succesrig historie, som startede med sommerhusejere fra København, der skulle sejles det korte stykke over til Rørvig allerede i 1917. Ruten er blandt de mest benyttede småfærger i Danmark, og det privatejede rederi har løbende investeret i flåde og havneanlæg.

Ruten besejles af de to færger ’Nakkehage’ og ’Isefjord’. Sidstnævnte er den nyeste tilgang, der blev indsat på ruten i maj 2013.