Skotske fiskere invaderer Danmark

0
Arkivfoto

Fiskere fra Skotland dukker pludselig op på auktionen i Hanstholm for at sælge fisk, fordi det efter Brexit bedre kan betale sig, end at sælge dem derhjemme.

Brexit giver ikke kun bøvl for danske fiskere. På fiskeriauktionen i Hanstholm kan de mærke, at Brexit har betydet øget interesse fra en ny, uventet kant. I de første uger af 2021 er 30-40 procent af de fisk, der er blevet solgt på auktionen, indfanget af skotske både. Det skriver Altinget.

De skotske fiskere oplever store problemer med at få afsat deres varer til EU på grund af den øgede mængde administrative krav og problemer med transport, der gør det svært at få de letfordærvelige varer ud af Storbritannien og over Kanalen i tide. Priserne er eksempelvis styrtdykket på den store fiskeauktion i Peterhead med op til 80 procent for nogle arter. Det koster angiveligt de britiske eksporterer op imod en million pund dagligt.

– Priserne er fuldstændig kollapset derovre. Når man så har været ude at fiske i 5-6-7 dage […], så kigger man på, hvad man kan få i Peterhead, og hvad kan man få ovre i Hanstholm. Der kan de lige nu måske tjene 100-200.000 kr. mere […], og det gør, at der er nogle som aldrig har været denne vej, som virkelig overvejer at gøre det, siger auktionsmester i Hanstholm, Jesper Kongsted. 

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her