Forurening fra krydstogtskibe kan koste menneskeliv

RCCL-i-Skagen-768x512

En undersøgelse foretaget af Aarhus Universitet viser, at forurening fra krydstogtskibe kan forårsage død og sygdom i nærmiljøet, når de lægger til land. Undersøgelsen får dog kritik for at være for mangelfuld.

Publisert Sist oppdatert

Det kan koste samfundet millioner af kroner og koste både menneskeliv og livskvalitet, når krydstogtskibe lægger til land i danske havne. Det skyldes den voldsomme forurening de store skibe udleder, viser en rapport, som Aarhus Universitet har udarbejdet, ifølge Videnskab.dk.

– Vi viser markante overskridelser af grænseværdierne i flere havne, så det er helt klart et problem, der bør gøres noget ved. Selv på H.C. Andersens Boulevard i København, som er en af landets mest trafikerede veje, ser vi ikke de samme overskridelser, fortæller Steen Solvang Jensen, som er seniorforsker ved Nationalt Center for Miljø og Energi på Aarhus Universitet.

Det skal dog bemærkes, at rapporten endnu ikke er blevet peer reviewed, som er en almindelig proces, videnskabelige rapporter skal igennem, hvor andre forskere godkender den metode, der er brugt i indsamlingen af data. Videnskab.dk har talt med en forsker, der mener, at rapporten mangler vigtige oplysninger om, hvor meget forurening der er på havnene, når krydstogtskibene ikke ligger der.

Powered by Labrador CMS