Norge udelukker danske fiskere

0
Berlaymont-bygningen, hvor EU-kommissionen sidder. Foto: Guillaume Périgois, Unsplash.

Norge har udelukket alle fiskere fra EU-lande fra at fiske i norske farvande i protest over EU.

Danske fiskere har dårligt nået at sunde sig over resultatet af Brexit-forhandlingerne, der betyder, at de må afgive 25 procent af kvoterne i britisk farvand, inden en ny EU-tvist skaber problemer. Norske myndigheder har nemlig udelukket alle EUs fiskere fra at fiske i norsk farvand, fordi nordmændene endnu ikke er blevet enige med EU om, hvor meget der må fiskes i norsk territorium. Det skriver TV Midtvest.

Aftalen skulle have været på plads før 1. januar, men først tirsdag begyndte forhandlingerne mellem EU, Norge og Storbritannien. Næstformand i EUs fiskeriudvalg, Søren Gade (V), mener, at en aftale ikke er kommet på plads endnu, fordi EU har haft travlt med netop at få forhandlet en Brexit-aftale på plads.

Her skal man forsøge at nå til enighed, så nordmændene igen vil åbne op for fiskere fra Danmark og resten af EU. Søren Gade (V) håber, at man i samme ombæring sikrer, at den samme situation ikke fremover kan opstå. Deadline for et resultat af forhandlingerne mellem de tre parter er i dag, fredag.EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her