Orskov med fald i omsætning men øget indtægt

DJI_0581-800x600-1-768x576

I 2020 omsatte Orskov for 52 millioner kroner mindre end året før, men til gengæld var skibsværftets fortjeneste øget fra 21 millioner kroner til 25 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Skibsværftet Orskov Yard tjente 25 millioner kroner i 2020, og det er fire millioner mere end året før. Til gengæld betød Coronakrisen, at selskabet så et fald i omsætningen, der gik fra 577 millioner kroner i 2019 til 525 millioner kroner i 2020. Det oplyser Orskov i en pressemeddelelse.

Igennem året har værftet udført mange store ombygningsopgaver for danske og udenlandske kunder herunder ombygning af et tørlastskib til et laksefodringsskib, opgradering af Bornholmerfærgen Povl Anker, vedligehold af søværnets skibe og ombygning og installation af et omfattende køle/fryse- og fiskehåndteringsanlæg i en stor udenlandsk trawler, oplyser værftet. Herunder sætter værftets bestyrelse ord på det forgangne regnskabsår:

– Coronapandemien og de indførte restriktioner er naturligvis ikke gået ubemærket hen på værftet. Vi måtte hjemsende 86 medarbejdere i slutningen af marts måned pga. annullerede og udskudte ordre. Heldigvis stabiliserede situationen sig relativt hurtigt og efter seks uger var alle medarbejdere tilbage på værftet.

Som reparationsværft er vi vant til store udsving i vores belastningssituation, så derfor har vi kunne reagere hurtigt og effektivt i de perioder, hvor der er blev indført Coronarestriktioner, og ligeledes mande kraftigt op når der efterfølgende opstod spidsbelastninger

Den historisk store investering i ny flydedok, kajanlæg og nye værkstedsfaciliteter skal fremtidssikre og styrke vores forretning, idet vi øger vores kapacitet med 25-30 procent. Ligeledes vil vi med de nye værkstedsfaciliteter kunne tilbyde et yderst professionelt set-up for overhaling af skibsudstyr såsom thrustere, propellersystemer, ror, pumper og ventiler.

Powered by Labrador CMS