Hongkong frygter for fremtiden og vil have statslig støtte

0

Salget af skibsbrændstof i Hongkong er styrtdykket som følge af coronapandemien, og det får nu branchen til at bede myndighederne om økonomisk hjælp.

Coronakrisen har været særlig hård ved bunkerindustrien i Hongkong, der har oplevet et fald i salget af skibsbrændstof på 70 procent, siden pandemien brød ud, og det går især ud over branchens mere end 1000 ansatte. Det fik i sidste uge til en mindre demonstration, hvor 18 skibe fremviste teksten “regeringen forbyder shipping uden at give os støtte”. Det skriver Shippingwatch.

Bunkerindustrien har derfor bedt myndighederne i Hongkong om en økonomisk håndstrækning til at overleve krisen. Mere præcist beder industrien om, hvad der svarer til 27 millioner kroner for at undgå at miste sin position som et af verdens bunkerhubs.

Samtidig opfordrer branchen myndighederne til at lempe de aktuelle coronarestriktioner, som blandt andet involverer, at fiskekuttere og fragtskibe skal i obligatorisk karantæne i 14 dage, når de sejler i havn.