Prehn: Ingen erstatning for sælskader

0
Foto: Sommersprosse21, Pixabay.

I et høringssvar afviser fiskeriminister Rasmus Prehn (S), at fiskere kan få erstatning for sælskader, da han ikke har set evidens for, at problemet er omfattende nok.

Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Rasmus Prehn (S), mener ikke, at der er tilstrækkelig med dokumentation for, at danske fiskere har et reelt problem med sælskader. Derfor afviser han i et høringssvar at etablere en erstatningsordning. Det skriver Fiskeritidende.

– En økonomisk kompensationsordning forudsætter et behov, som er underbygget af et solidt datagrundlag for en sammenhængende tidsperiode. Siden 2017 har danske fiskerne haft mulighed for at registrere skader på fangst og redskaber forårsaget af sæler. I 2020 er der indberettet skader på ca. 4,5 ton torsk, 1.100 stk. laks og 2,3 ton ål. Samlet svarende til et tab på under 0,5 millioner kroner, skriver Rasmus Prehn i svaret.

Danmarks Fiskeriforening mener ikke, at de tal, fiskeriministeren refererer til, er i nærheden af at være retvisende, og derfor opfordrer foreningen fiskerne til i højere grad at indberette hver eneste fisk, der må kasseres som følge af sælbid, så ministeren kan få et overblik over problemets omfang.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her