Danske Rederier kvitterer for regeringens indsats mod pirateri

0

“Et vigtigt skridt på vejen” kalder Danske Rederier det, at regeringen har udpeget en særlig repræsentant og afsat 10 millioner kroner til bekæmpelse af pirateri i Guineabugten.

Med udnævnelsen af Jens-Otto Horslund som ny særlig repræsentant for maritim sikkerhed viser regeringen, at Danmark vil gå forrest for at sikre retten til fri sejlads – især i Guineabugten, hvor der har været flere piratangreb på danske skibe. Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse, hvor organisationen kvitterer for regeringens indsats.

– Der er grund til at anerkende, at regeringen har kastet sig helhjertet ind i en meget svær og alvorlig problemstilling. Efter flere angreb på danske skibe har der været en god og seriøs dialog om sikkerhedssituationen i Guineabugten, og beslutningen om at udnævne en særlig repræsentant for maritim sikkerhed viser, at Danmark som søfartsnation går forrest for at bekæmpe pirateri, siger Jacob Meldgaard.

Efter flere møder med blandt andre Danske Rederier har forsvarsminister Trine Bramsen meldt ud, at hun forsøger at skaffe opbakning til en militær indsats i Guineabugten. Her får Jens-Otto Horslund en vigtig rolle.

– Det kræver både benarbejde og diplomatisk knofedt at skaffe opbakning til en styrket militær indsats i Guineabugten, og derfor er jeg utrolig glad for, at regeringen nu tager et vigtigt skridt på vejen ved at afsætte flere midler og udnævne en særlig repræsentant for maritim sikkerhed. Danmark kan ikke stå alene med opgaven om at sikre retten til fri sejlads i Guineabugten, og den nye ambassadør vil spille en afgørende rolle i at skaffe opbakning til en internationalt ledet operation, siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.