København har alle lejeaftaler på plads på Fiskerhavnen

0

Mindst i 20 år endnu kommer Fiskerhavnen i Københavns Sydhavn til fortsat at rumme både sejlklubber og fiskeri.

Siden 1940’erne har der i Københavns Sydhavn været etablereret en fiskerhavn, som i dag rummer rummer havneliv med lystbåde og erhvervsfiskeri. Og det bliver den i en overskuelig fremtid ved med. Københavns Kommunes By og Havn skriver i en pressemeddelelse, at der netop er indgået nye 20-årige lejekontrakter med havnens fiskerforening, sejlklubber og Fiskerhavnen Aps. Dermed er alle Fiskerhavnens lejekontrakter på plads.

– Fiskerhavnen er et helt særligt sted i København, som vi har et stort ønske om at bevare. Og det ønske er nu forankret med de nye lejeaftaler, som giver alle klubber og foreninger sikkerhed for leje de næste 20 år uden mulighed for opsigelse fra vores side. Netop trygheden for, at alle kan fortsætte deres aktiviteter og fællesskaber mange år frem på både land og vand, er noget af det, vi har prioriteret højt, siger administrerende direktør i By og Havn, Anne Skovbro.

Der er indgået lejeaftaler om både land- og vandarealer. De nye kontrakter sikrer transparente lejeaftaler for alle parter med 20-års uopsigelighed. Fiskerhavnen hører til i havnens billigste afsnit, som ligger syd for Sjællandsbroen. Med de nye aftaler bibeholder By & Havn drift og vedligehold af alle bolværker og stenskråninger i havnen.