Miljøminister må i samråd om havbrug

0
Arkivfoto.

Miljøminister Lea Wermelin (S) er blevet kaldt i samråd af Venstres miljøordfører Jacob Jensen grundet ekstraordinært lange svartider på ansøgninger om etablering af nye havbrug.

Dansk Akvakultur er frustreret over, at der ligger ubehandlede ansøgninger om etablering af nye havbrug på syvende år hos Miljø- og Fødevareministeriet, og derfor hilser foreningen det velkommen, at miljøordfører for Venstre, Jacob Jensen, har indkaldt miljøminister, Lea Wermelin (S), i åbent samråd, hvor ministeren skal svare på, om hendes hårde linje mod nyoprettede havbrug kan have sat sagsbehandlingen i stå. Det skriver Fiskeritidende.

– De danske havbrug repræsenterer en miljø- og klimaeffektiv produktion af sunde fødevarer, og vi bidrager til eksport, erhvervsaktivitet og arbejdspladser i landdistrikterne. Langstrakt sagsbehandling betyder, at udviklingen af havbrugssektoren reelt er gået i stå. Det er under al kritik, og vi håber, at samrådet kan belyse både politiske og forvaltningsmæssige forklaringer, siger Dansk Akvakulturs formand, Niels Dalsgaard.

I sommeren 2019 udtalte Lea Wermelin, at hun ikke ønskede flere og større havbrug i Danmark, da hun frygtede, at Danmark havde nået grænsen for, hvor mange fisk der kan opdrættes på havet, uden det risikerer at gå ud over miljøet.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her