Stærk kvintet vil have udfaset olie som brændstof i søfarten

0

Mærsk er gået sammen med Alfa Laval, DTU, Haldor Topsøe og Svitzer om projektet SOFC4Maritime, der skal sikre optimal udnyttelse af fremtidens grønne brændstoffer til søfarten.

Med Alfa Laval som primus motor har Mærsk sammen med DTU, Haldor Topsøe og Svitzer søsat projektet SOFC4Maritime, som skal sikre optimal udnyttelse af fremtidens grønne brændstoffer til søfarten. Det skal ske gennem anvendelse af keramiske brændselsceller, baseret på brændstoffer som ammoniak, brint eller biometan, som efter planen skal erstatte fossile brændsler. Det skriver Søfart.

– I Alfa Laval har vi gennem mange år beskæftiget os med udviklingen af maritime miljøteknologier. Konkret i forhold til netop drivmidler har vi siden 2016 blandt andet kunnet teste anvendelsen af flydende naturgas (LNG) i vores testcenter, som desuden netop er blevet udvidet, så vi nu har mulighed for at køre test med endnu flere af fremtidens potentielle brændsler, siger Søren Hjort Krarup, der er direktør i Alfa Laval i Aalborg.

Mærsk McKinney Møller Center for Zero Carbon Shippings rolle i projektet bliver at sikre et overblik over branchen og foretage analyser af forskellige energibaner samt detaljeret teknoøkonomisk analyse. Haldor Topsoe kommer til at levere den underliggende brændselscelleteknologi, mens DTU Energy vil understøtte med systemlayout og komponenttest. Svitzer vil bidrage til projektet med perspektiv fra skibsejernes stol.