MSC betaler for udgifterne efter brand på Maersk Elba

0

MSC har besluttet at dække omkostningerne i forbindelse med branden om bord på containerskibet Maersk Elba kort inden nytår, så Mærsk ikke erklærer “General Average”.

I den sidste weekend i år 2020 udbrød der brænd på containerskibet Maersk Elba, og lidt usædvanligt har Mærsks største konkurrent, MSC, valgt at dække udgifterne til branden. Det skyldes, at Maersk Elba, da branden brød ud, sejlede med en last for MSC, og det schweiziske rederi vil gerne undgå, at Mærsk erklærer såkaldt “General Average”. Det skriver Offshore Energy.

General Average betyder, at alle påvirkede parter deles om udgiften efter en stor skade, og i praksis ville det kunne betyde større udgifter og forsinkelser for MSCs kunder. Og så vil rederiet hellere punge ud selv.

Maersk Elba var på vej fra Suez til Felixstowe, da branden brød ud. Ifølge MSC er skibet de seneste uger blevet repareret i Algeciras i Spanien, men vil i nærmeste fremtid sejle mod Wilhelmshaven i Tyskland hvor skibets gods vil blive aflæsset. Det ventes at ske i løbet af indeværende uge.