USA indfører sanktioner mod Venezuela

0

Et indirekte angreb på specifikke skibe, firmaer og enkeltpersoner, der støtter Venzuelas præsident Maduro, er blevet sanktioneret af den amerikanske stat.

Af Marc Allen

Amerikanske myndigheder har indført indirekte sanktioner mod Venezuela ved at målrette specifikke sanktioner mod skibe, firmaer og enkeltpersoner, som de amerikanske myndigheder anser for at have hjulpet Venezuelas statsdrevne olieselskab PDVSA med at handle med nationens råolie.

– De, der letter det ulovlige Maduro-regimes forsøg på at omgå USAs sanktioner, bidrager til den korruption, der fortærer Venezuela, siger den afgående amerikanske finansminister, Steve Mnuchin, i en pressemeddelelse.

Han tilføjede, at de nye sanktioner søger at begrænse aktiviteterne hos Alessandro Bazzoni, Francisco Javier D’Agostino Casado, Phillip Paul Vartan Apikian, Elemento Ltd. og Swissoil Trading SA. Han nævnte i samme åndedag Tareck El Aissami og Alex Nain Saab Moran, der er tiltalt for hvidvaskning af penge. Seks konkrete skibe blev også udpeget.

Sanktioner blev først pålagt PDVSA i 2019, og dermed blev Venezuela afskåret fra sin vigtigste kunde, USA. Siden da har den belejrede Maduro-regering søgt andre afsætningsmuligheder for landets vigtigste eksportvarer, og Iran, Rusland, Cuba og Kina er derigennem rykket politisk tættere på det kriseramte land.