Prehn vil forbyde bomtrawl i EU

0
Foto: regeringen.dk

Fiskeriminister Rasmus Prehn (S) svarer i et indlæg en bekymret fisker, der mener, at hollandske bomtrawlere ødelægger undergrunden i Skagerrak med kædemåtter. Ministeren ser gerne et EU-forbud.

En fisker kritiserer i et indlæg i Nordsøposten i klare vendinger danske myndigheder for at lade hollandske bomtrawlere ødelægge undergrunden i Skagerrak med kædemåtter, og minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Rasmus Prehn (S), er enig i, at bomtrawl generelt er problematisk.

– Jeg deler din bekymring om det bomtrawlsfiskeri, som foregår i Nordsøen og Skagerrak. Derfor arbejder jeg stenhårdt for, at vi straks kan få forbudt brugen af kædemåtter i både Skagerrak og Nordsøen. På den lange bane er det fortsat min holdning, at der skal indføres et generelt EU-forbud mod bomtrawl. Det er dog positivt, at hollandske og danske fiskeriorganisationer nu tilsyneladende er blevet enige om, at der ikke bør anvendes kædemåtter i Skagerrak, skriver Rasmus Prehn blandt andet i et indlæg til den bekymrede fisker.

Han tilføjer, at der derudover arbejdes på at styrke kontrollen yderligere ved at gennemføre regler om fleksible kontrolpunkter til søs, så der bedre kan holdes øje med, hvor udenlandske fiskere afskriver deres fangst.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her