Besætningsmedlem på containerskib dræbt af pirater

0

En ingeniør på containerskibet MV Mozart er blevet dræbt af pirater, der tiltvang sig adgang til skibets sikkerhedsrum lørdag. 15 besætningsmedlemmer blev kidnappet, mens tre blev efterladt tilbage.

Tidligt lørdag morgen blev det liberiansk indregistrerede containerskib, MV Mozart, bordet af pirater i Guinea-bugten. Besætningen på skibet nået at flygte ind i skibets sikkerhedsrum, men det lykkedes piraterne at trænge ind. Et af besætningsmedlemmerne blev dræbt, mens 15 besætningsmedlemmer er blevet kidnappet. Det skriver flere medier blandt andet Washington Post.

Det dræbte var ingeniøren Farman Ismayilov, der var eneste ikke-tyrkiske besætningsmedlem. Det bekræfter det tyrkiske selskab Boden Denizcilik AS, der driver MV Mozart. Angrebet fandt sted cirka 98 sømil vest for São Tomé og Príncipe.

Ifølge det tyrkiske statsstyrede nyhedsbureau, Anadolu, deaktiverede piraterne de fleste af skibets systemer bortset fra til grundlæggende navigation og efterlod tre besætningsmedlemmer ombord for at styre skibet tilbage til havn i Port-Gentil, Gabon.

Dryad Global beskriver det som en ekstraordinær hændelse og siger, at det er det offshore piratangreb, der er registreret længst fra kysten i vestafrikanske farvande. Skibe, der sejler i området, rådes til at holde sig mindst 200 til 250 sømil fra kysten for at sikre det højest mulige niveau af sikkerhed.