Strenge importkrav gør det svært at sælge fisk og rejer til Kina

0
fisk rejer
Arkivfoto.

De kinesiske myndigheder frygter, at corona smitter igennem fødevarer og har derfor sat krav til import af fisk, der er svære for eksportørerne at efterleve.

Som en lidt paradoksal reaktion på coronaepidemien har Kina indført strenge krav, til de varer der importeres, og det risikerer nu at få store konsekvenser for eksporten af blandt andet grønlandsk hellefisk og rejer til Kina. Det skriver Fiskeritidende.

Direktør i Danish Seafood Association, Poul Meldgaard, oplyser, at fiskeindustrien normalt eksporterer for omkring 2,5 milliarder kroner til Kina, men lige nu er frysere i både Grønland, Danmark og Europa proppet med fiskeprodukter for millioner af kroner, der ikke kan komme videre pga. de strengere kinesiske krav.

Kravene bunder i, at Kina mener, at Covid-19 kan smitte via fødevarer. Derfor forlanges det blandt andet, at leverandørerne nu skal angive præcist, hvilke fiskere der har fisket hvilke fisk, og det kan ikke lade sig gøre i praksis fortæller Bruno Olesen, der er salgsdirektør i Royal Greenland, til det grønlandske medie KNR.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her