Minister: Vi presser på og presser på og presser på

Foto: ft.dk

Norge har lukket for fiskeres adgang til landets farvand, og ifølge fiskeriminister Rasmus Prehn (S) er det ikke nemt at få nordmændene til at åbne igen.

Publisert Sist oppdatert

Brexit har ikke kun skabt kaos i fiskebranchen mellem Storbritannien EU-landene, men også mellem Norge og resten af Europa. Tidligere på måneden udelukkede de norske myndigheder alle EUs fiskere fra at fiske i norsk farvand, fordi nordmændene endnu ikke er blevet enige med EU om, hvor meget der må fiskes i norsk territorium, og danske fiskere skal ifølge minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Rasmus Prehn (S), ikke sætte næsen op efter, at der kommer en afklaring på området lige foreløbig, skriver Fødevarewatch ifølge Fiskeritidende.

– Problemet er jo at få landet en aftale med nordmændene, som nu også sideløbende med at forhandle med EU skal sidde med en separat forhandler – nemlig Storbritannien, som ikke længere forhandler på EU-siden. Det er jo konsekvensen af hele Brexitforløbet, så det er svære forhandlinger. Vi presser på, og presser på og presser på, siger ministeren.

Et ministerrådsmøde mandag har ikke ændret på udsigten til, at danske fiskere kan få adgang til norsk farvand. Her gav EU-landene Kommissionen et mandat til at forhandle med både Storbritannien og Norge om kvoterne.

Powered by Labrador CMS