EUs fiskeriudvalg vil ikke have kameraovervågning

0
Foto: OpenClipart-Vectors, Pixabay.

Der kommer i første omgang ikke til at skulle være kameraovervågning i fiskefartøjer over 12 meter, har EUs fiskeriudvalg besluttet. Men det sidste punktum i sagen er endnu ikke sat.

Et kontrolforslag, der indebærer, at fiskebåde i EU, der er over 12 meter lange, skal have kameraovervågning, blev i mandags forkastet af EUs fiskeriudvalgt. Det skriver Fiskeritidende. Det betyder, at Europa-Parlamentets forhandler, Clare Aguilera, skal forsøge at finde et nyt kompromis, som Fiskeriudvalget kan acceptere.

Med andre ord kan forslaget stadig nå at blive vedtaget i en anderledes form. Lykkes det for Clare Aguilera at finde en model, som Fiskeriudvalget kan godtage, er næste skridt, at det skal stemmes igennem på Europa-Parlamentets plenarforsamling i marts.

Herefter går forslaget ind i den sidste og afgørende fase, hvor Europa-Parlamentet, EU-Kommissionen og medlemslandedes fiskeriministre skal forsøge at indgå en endelig aftale, som bliver kulminationen på et langt og mudret forløb, og som kommer til at tegne fremtiden for kameraovervågning i fiskeriet i EU.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her