Fiskeriforening vil have forbud mod kædemåtter

Formand for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen. (Foto: Jens Nørgaard).
Formand for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen. (

Det bør forbydes at bruge kædemåtter i Nordsøen og Skagerrak, lyder det i en opfordring fra Danmarks Fiskeriforening til fiskeriminister Rasmus Prehn (S).

Publisert Sist oppdatert

Hvis minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Rasmus Prehns (S), fik tændt op i noget begejstring hos danske fiskere med sit debatindlæg i Nordsøposten tidligere på ugen, så puster Danmarks Fiskeriforening nu til den ild.

I debatindlægget skrev Prehn, at han gerne ser et forbud mod bomtrawl i hele EU, og nu har Danmarks Fiskeriforening skrevet til ministeren med et konkret forslag om, at der bør oprettes et forbud mod kædemåtter i Nordsøen og Skagerrak. Det skriver Fiskeritidende.

– Brug af kædemåtter gør, at man kan fiske på bundtyper, hvor traditionelle redskaber ikke kan anvendes. For eksempel stenrev, hvilket øger presset på havmiljøet i Nordsøen og Skagerrak. Samtidig har anvendelse af kædemåtter også den effekt, at større sten bliver flyttet ind på fiskepladser, så andre fiskere […] risikerer at få deres redskaber ødelagt, skriver Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, til ministeren og tilføjer, at det hverken er rimeligt eller bæredygtigt.

Powered by Labrador CMS