Godsmængderne over kaj i Port of Kiel går 1,2 pct. ned

Stena-Vinga-i-Kiel-768x576

Tyskland nordligste trafikhavn Port of Kiel må grundet Corona pandemien erkende, at tiderne ikke er hvad de har været. I lighed med andre europæiske havne når havnen i den sydlige bugt til Østersøen og indgangen til Kieler Kanalen ikke nye højder i 2020. På trods af tallene er havnedirektør Dr. Dirk Claus nogenlunde tilfreds med de fragtmængder, der er gået ind- og ud over kajanlæggene

Publisert Sist oppdatert

Af Jens Nørgaard

Samlet set rundede Port of Kiel 6,9 mio tons. Det er et minus på 1,2 procent i forhold til 2019. At det ikke er gået værre i den nordtyske havneby tilskrives beliggenheden i forhold til de skandinaviske lande.

Det er især færgetrafikken til/fra Sverige og Litauen der har bidraget til at nedgangen i fragten ikke blev større. Tværtimod har såvel Stena Lines trafik mellem Gøteborg og Kiel og DFDS overfart mellem Klaipeda og Kiel været positive på de samlede mængder. De to nævnte overfarter har endda kunnet øge fragtdelen i flere tilfælde. Det gælder ikke for den tredje gigant i færgetrafikken Color Line. Det norske rederi har populært sagt ”boltet” sine store krydstogtfærger ”Color Magic” og ”Color Fantasy” til kajen i den norske hovedstad Oslo. Besætningerne er indtil videre hjemsendt.

Til gengæld for pax-færgerne fortsætter nordmændene med ro/ro fragtfærgen ”Color Carrier” på overfarten Oslo-Kiel. Færgen er en hurtigløber og skyder en servicefart på op til 22,5 knob.

På pax-siden ”styrtbløder” den nordtyske havn. Det samlede antal passagerer i 2020 på overfarterne og inden for krydstogt gik ned med 78 procent til samlet 517.500 pax. Havnemyndighederne ser imidlertid optimistisk på fremtiden. Den adm. direktør Dirk Claus, forventer at forholdene normaliseres hvad angår krydstogtgæster. Det vil ske i løbet af det sene forår begyndelsen af denne sommer.

Powered by Labrador CMS