Video: Nyt elektrisk foiler-koncept offentliggøres

m2676_crop169014_1024x576_proportional_1574504189539D

Artemis Technologies fra Belfast Lough i Nordirland har afsløret planer om at rykke sit elektriske fremdrivningssystem til næste stadie.

Publisert Sist oppdatert

I løbet af 2021 forventer Artemis Technologies at være så langt med færdiggørelsen af sin eFoilerTM elektriske foiler-fremdrevne arbejdsbåd de selskabet kan lancere en prototype.

COO og professor Mark Gillian sagde onsdag under en præsentation for Workboat Associations tekniske arbejdsgruppe, at det nye fartøj vil være en 11 meter lang multifunktionel arbejdsbåds-platform leveret af Tuco Marine Group. Den vil have en topfart på 30 knob, en cruiserfart på 25 knob og en rækkevidde på 60 sømil.

– Artemis eFoilerTM er i sandhed en skelsættende innovation, som vil kunne hjælpe kommercielle operatører med at reducere deres Co2-udledning overalt i verden. Det elektriske fremdrivningssystem leverer en betydelig rækkevidde med høj hastighed, mens den samtidig reducerer driftsomkostninger gennem betydelige brændstofbesparelser, sagde professor Gillian.

Artemis eFoilerTM fremdrivningssystem er en nøglekomponent i de nul-emissions højthastighedsfartøjer, som udvikles i partnerskab med Belfast Maritime Consortiums 500 millioner kroner store UKRI Strength in Places Fund.

Powered by Labrador CMS