Regeringen med likviditetstiltag og låneordninger til SMV’er

money-2180330_1920-768x512

Små og mellemstore virksomheder kan låne et beløb rentefrit svarende til den moms, der skal afregnes den 1. marts.

Publisert Sist oppdatert

Regeringen lægger op til en ny momslåneordning for små og mellemstore virksomheder samt en udvidelse af A-skattelåneordningen. De nye tiltag skal øge likviditeten i virksomhederne med yderligere 170 milliarder kroner, skriver Danske Maritime på sin hjemmeside.

Små og mellemstore virksomheder fik deres momsperioder i 2020 lagt sammen og udskudt til betaling i foråret 2021. På grund af de fortsatte corona-restriktioner er der behov for yderligere hjælp, men det er ikke muligt at udskyde betalingsfristen igen. Derfor foreslår regeringen en ny momslåneordning, hvor små og mellemstore virksomheder får mulighed for at låne et beløb rentefrit svarende til den moms, der skal afregnes den 1. marts.

– Med de forlængede restriktioner der er blevet meldt ud, er behovet for løsninger steget markant. Regeringens forslag er et meget vigtigt træk for at sikre, at kasserne ikke bliver tømt hos virksomhederne, mens de venter på den genåbning, som forhåbentlig snart kommer, siger Dansk Industri ifølge TV2.

Følgende initiativer iværksættes:

  • A-skattelåneordningen udvides til også at omfatte betalingerne af A-skat og AM-bidrag i februar og marts. Samtidig vil regeringen give mulighed for, at også store virksomheder kan anmode om lån efter den udvidedede A-skattelåneordning.
  • Den ordinære betalingsfrist for A-skat og AM-bidrag i maj 2021 udskydes med 4 ½ måned for alle virksomheder.
  • En ny momslåneordning for små og mellemstore virksomheder for den udskudte og ordinære moms, der skal angives og betales 1. marts 2021.

Læs mere her:
faktaark-ny-momslaaneordning-for-smver.pdf (skm.dk)
faktaark-udvidelse-af-a-skattelaaneordning.pdf (skm.dk)

Powered by Labrador CMS