Skoleskib til Helsingør? 1150 borgere vil betale

22-768x512

Lokale i Helsingør har givet tilsagn om at poste penge i skonnerten Zar, der blandt andet skal gøres til skoleskib.

Publisert Sist oppdatert

En forening er blevet oprettet i Helsingør med det formål at skaffe skonnerten Zar til byen, så den udover at skulle kunne chartres og anvendes til en række formål som både udflugts- og mødeskib også gøres til skoleskib for et dusin elever i 9. og 10. klasse, som har brug for alternative udfordringer og en anden skoleform end folkeskolen. Det skriver Helsingør Dagblad.

1150 folkeauktionærer har givet tilsagn om at spytte i kassen, og Helsingør Kommune har givet skibet en vederlagsfri havneplads. Ideen er, at skibet følger skoleåret, således at det er skole fra september til primo juni, mens det skal være ”sommer-Zar” i juni, juli og august, hvor Helsingør i turistsæsonen kan have glæde af Zar. Skibet skal også kunne chartres til andre formål blandt andet af de mange folkeaktionærer, som lørdag modtog et nyhedsbrev om de seneste planer for skibet.

Der er indsamlet i alt knapt 2,5 millioner kroner til købet af Zar bestående af tilsagn om folkeaktier på knap 1,1 millioner kroner, 325.000 kroner fra firmaer og 1,1 millioner kroner fra fonde. Da Zar koster 5 millioner kroner, mangler man stadig cirka halvdelen. Foreningen har derfor haft møde med banken om endelig finansiering, idet det er foreningens mål at købe Zar i foråret 2021.

Powered by Labrador CMS