Havnen i Tilbury får nye porte mod oversvømmelse

DFLG-Model-02-768x372

Miljøstyrelsen og havnen i Tilbury meddeler, at arbejdet med et innovativt forsvarssystem mod oversvømmelser nu er påbegyndt som led i en beskyttelse af tusinder af hjem og forretninger i og omkring havneområdet. Projektet kommer til at koste i omegnen af 287 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Opbygningen af et vigtigt forsvarsprojekt mod oversvømmelser har taget sin spæde start; et joint venture mellem havnen i Tilbury og Storbritanniens miljøstyrelse. De eksisterende oversvømmelses- og tidevandsporte skal fjernes og erstattes af låsningsporte med dobbelt funktion, meddeler havnen i Tilbury i en pressemeddelelse.

Arbejdet blev påbegyndt i sidste måned og forventes at vare i 18 måneder, hvor de nye porte ventes at skulle installeres i slutningen 2021 eller starten af 2022. Havnen i Tilbury bidrager med adskillige millioner til projektet og vil være ansvarlig for betjeningen og vedligeholdelsen, når det står færdigt.

– Dette nye system er et vigtigt og spændende projekt, som både rummer oversvømmelsesbeskyttelse og navigationsformål, og som vil hjælpe med at sikre både jobs og vækst. Tilbury-barrieren vil mindske oversvømmelsesrisikoen for havnefronten, beboerne og forretningerne. Det er en vigtig del af miljøstyrelsens nye oversvømmelses-strategi, som sigter efter at gøre landet modstandsdygtigt overfor oversvømmelser og kystændringer – i dag, i morgen og frem til år 2100, siger Sir James Bevan, administrerende direktør for miljøagenturet i en erklæring.

Powered by Labrador CMS