Hvordan retter man op på miljøforholdene i Østersøen?

Arkivfoto: Danmarks Fiskeriforening PO

Sæler, torsk og miljøforholdene i Østersøen var nogle af de emner, der blev drøftet, da Danmarks Fiskeriforening var til møde med Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

Publisert Sist oppdatert

Danmarks Fiskeriforening var torsdag en tur forbi Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg for at drøfte de udfordringer, som fiskere i Østersøen står overfor. Her blev diskuteret alt fra torskens dårlige levetilstande og sælernes negative indflydelse til økosystemet og forværrede miljøforhold. Det skriver Fiskeritidende.

For at rette op på de dårlige miljøforhold i Østersøen, mener Danmarks Fiskeriforening, at det er nødvendigt med en fælles, målrettet indsats, da de de dårlige forhold påvirker fiskebestandene og erhvervsfiskeriet negativt. Næstformand i Danmarks Fiskeriforening, Kim Kær Hansen, mener, at det både kræver en national og en international indsats.

– Hvis det kan lykkes at forbedre havmiljøet, kan det blive et solstråle-eksempel på, at den grønne omstilling kan gå hånd i hånd med hensynet til erhvervslivet. For et bedre havmiljø betyder flere og større fisk til gavn for erhvervsfiskeriet og beskæftigelsen i byerne rundt om Østersøen, siger han.

Powered by Labrador CMS