‘Ikke begyndervanskeligheder…’

220px-Official_portrait_of_Rt_Hon_Michael_Gove_MP_crop_2

Michael Gove anmoder om forlængelse af Brexits ‘grace period’.

Publisert Sist oppdatert

Storbritanniens minister for kabinettet, Michael Gove, har anmodet EU om en forlængelse af den såkaldte Brexit ‘grace period’ for at give virksomheder mulighed for at vænne sig til de nye grænseprocesser i det Irske Hav, siger BBC.

Nordirske havne er i øjeblikket endnu ikke fuldt ud forpligtet til at overholde EUs gængse regler om told- og produktstandarder, men første del af grace-perioden udløber ved udgangen af marts.

Storbritanniens minister for nordirske anliggender, Brandon Lewis, har tidligere udtalt, at han ikke forventer nogen forlængelser, men ved en tale i Underhuset tirsdag slog Gove fast, at der er ‘seriøse problemer’ med den nordirske protokol, som skal løses.

Boris Jonson har tidligere beskrevet problemerne i de nordirske havne som værende resultat af ‘begyndervanskeligheder’, men Gove slog fast, at han ikke deler samme opfattelse:

– Vi er nødt til at sikre os, at grace-perioderne forlænges, så supermarkederne stadig kan forsyne forbrugerne med de varer, de har brug for, sagde han.

Powered by Labrador CMS