Maersk Drilling lander stor aftale i Ghana

0

En indledende aftale sender de næste fire år Maersk Venturer på opgave i Ghana. Opgaven har en værdi på over 2,28 milliarder kroner.

Maersk Drilling har indgået en indledende aftale med Tullow, om at Maersk Venturer skal stå til rådighed for det multinationale olieselskab til opgaver i TEN- og Jubilee-felterne ud for Ghanas kyst de næste fire år. Opgaven begynder i andet kvartal og er cirka 2,28 milliarder kroner værd plus eventuelle bonusser, skriver Maersk Drilling i en pressemeddelelse. Den lokale virksomhed, Rigworld, vil assistere i opgaverne.

Den endelige kontrakt er betinget af, at visse lovgivningsmæssige betingelser er opfyldt. Maersk Drilling venter at offentliggøre, når den endelige kontrakt er på plads.

– Vi er glade for denne mulighed for at sikre en langvarig kontrakt for Maersk Venturer. Tullow viser igen tillid til Maersk Drillings evne til at levere stabile og effektive operationer til deres store udviklingsprojekter i Ghana. Aftalen betyder også, at vi vil være i stand til at fortsætte vores arbejde med det ghanesiske samfund og lokale leverandører, der tidligere har bidraget til vores vestafrikanske operationer, siger administrerende direktør for Maersk Drilling, Jørn Madsen.

Maersk Venturer er et højspecificeret 7. generations boreskib leveret i 2014. Skibet ligger i øjeblikket i venteposition i Las Palmas, Spanien, efter senest at have afsluttet en opgave for netop Tullow i Ghana i 2020.