Danske Havne jubler over energiø

Esbjerg_007_Oesthavn_Drone_CHO_maj18-1-768x512

Havnene bør komme til at spille en stor rolle i Projekt Energiø, som regeringen løftede sløret for i går, mener direktøren for Danske Havne.

Publisert Sist oppdatert

Danmarkshistories største anlægsprojekt med en estimeret samlet anlægssum på 210 milliarder kroner bliver en energiø i Nordsøen, har et flertal i Folketinget besluttet, og det vækker glade hos Danske Havne.

– Det er en prioritet for os, at Danmark satser benhårdt på at forsvare, bevare og gerne styrke den danske førerposition på havvind, og det tages der skridt til med denne aftale. Det er også et vigtigt grundlag for dansk satsning på power-to-X-teknologien, som både kan skabe danske arbejdsarbejder i titusindvis og hjælpe afgørende med til at nå den danske klimaambition om 70 procents reduktion af CO2-udledningen om kun ni år, siger direktør i Danske Havne, Tine Kirk Pedersen, i en pressemeddelelse og tilføjer:

– Vi forventer at havnene kommer til at spille en stor rolle. Der er en lang række havne fordelt i hele Danmark, der oplagt kan byde sig til og anvendes. Det er glædeligt, at vi nu får energiøer både øst og vest, så både Rønne og Nexø kan blive spillere til energiøen Bornholm, og der er en perlerække af havne i Jylland, der kan blive aktive spillere i forhold til den nye energiø. Hun vurderer, at de mange produktionsvirksomheder på havnene, der arbejder med vindmølleproduktion, kan bidrage, og at projektet vil skabe arbejdspladser i massevis.

Powered by Labrador CMS