Danske C-Bed lander stort projekt i Storbritannien

0

Frem til 2022 kommer C-Beds SOV, Wind Innovation, til at arbejde på to havvindmølleparker i Storbritannien, der skal sikre strøm til millioner af hjem.

Danske C-Bed, der er ejet af Monjasa, er blevet hyret af Ørsted til to vindmølleprojekter i Storbritannien, Hornsea One og Hornsea Two. Sidstnævnte bliver efter planen verdens største havvindmøllepark, og de to projekter sikrer C-Beds SOV, Wind Innovation, arbejde til 2022, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Wind Innovation er allerede i gang med havmølleparken Hornsea One, og i løbet af marts begynder fartøjet på det andet og mere omfattende kabelafslutningsprojekt på Hornsea Two, der ligger 89 kilometer ud fra Yorkshire. Hornsea Two har en kapacitet på 1,4 GW, og kommer til at levere ren strøm til godt 1,3 millioner hjem.

– I et meget udfordrende marked for SOV’er bekræftes vi i, at oplevelsen og serviceniveauet ombord på Wind Innovation er efterspurgt og prioriteret af operatørerne. At hjælpe med sætte strøm til verdens største havmøllepark er en stor milepæl for C-bed og vores besætning, siger Jesper Nielsen, der er administrerende direktør i virksomheden.

Wind Innovation har 80 enkeltkabiner og mulighed for i alt 105 boende. Fartøjet er blandt andet udstyret med helikopterlandeplads, kontorer og mødelokaler, og til fritidsaktiviteter er der en integreret biograf, fitnesslokale, tv-stue og spillerumsmuligheder.