Danske Rederier kvitterer for karantæne-undtagelse

jkc-a-768x512

Folketinget har vedtaget en lov, der giver mulighed for at stille krav om test og isolation for personer, der rejser ind i Danmark, og det vækker glæde hos Danske Rederier.

Publisert Sist oppdatert

De nye karantæneregler for indrejsende til Danmark gælder ikke de søfolk, offshore-arbejdere og maritime teknikere, der krydser grænsen for at påmønstre et skib, eller som er på vej hjem til fritid hos familien mellem to udmønstringer.

Det står klart, efter Sundhedsudvalget har godkendt en række dispensationer fra den nye hastelov, der ellers stiller krav om karantæne ved indrejse til Danmark. Bekendtgørelsen skaber glæde hos Danske Rederier, der netop har opfordret til denne undtagelse af de søfarende sammen med Maskinmestrenes Forening og Dansk Metal i et brev til justitsminister Nick Hækkerup (S).

– Vi er glade for, at ordførere og ministre har lyttet til vores fælles opfordring med fagforeningerne. Det ville være at skyde gråspurve med kanoner, hvis en søfarende skulle bruge f.eks. 10 ud af 14 hjemmedage på at være i karantæne efter at have været i det beskyttede miljø om bord. Ombord på skibene omgås de søfarende en meget begrænset personkreds. Og når søfolkene rejser til eller fra deres skibe, så bliver de hyppigt testet, så vi vurderer, at det vil være fuldt forsvarligt at undtage dem fra kravet om karantæne, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

Powered by Labrador CMS