Fiskere kan nu ansøge om lån hos Vækstfonden

Foto: Danmarks Fiskeriforening.

Statens finansieringsfond, Vækstfonden, lancerer et nyt ansvarligt lån til fiskeriet. Lånet er et såkaldt etableringslån og skal hjælpe fiskeriet med de mange ejer- og generationsskifter, som erhvervet står overfor i de kommende år. Målet er at sikre vækst og nye arbejdspladser i branchen.

Publisert Sist oppdatert

Fra i dag kan Vækstfonden yde etableringslån til fiskere, der ønsker at etablere sig med egen virksomhed. De kommende år står fiskeriet overfor en lang række af ejer- og generationsskifter, og derfor er der behov for et særskilt lån, så vi kan sikre, at de danske fiskere fortsat kan fange bæredygtig fisk i verdensklasse, lyder det fra Lene Gade Hovmøller, landbrugskundechef i Vækstfonden.

– Fiskeriet er et af Danmarks mest traditionsrige erhverv, og vi leverer kvalitetsfisk til hele kloden fra især Nordsøen og Kattegat. Derfor vil vi være med til at understøtte, at vi også i fremtiden kan skabe et fiskerierhverv i verdensklasse, og det er grunden til, at vi nu går i luften med vores etableringslån målrettet unge fiskere, siger hun.

Det er ikke første gang, at Vækstfonden arbejder med kunder inden for fiskeriet. Fonden har allerede hjulpet en række fiskere med lån til investeringsprojekter, der skal styrke deres forretning. Lånene er blandt andet gået til renovering af kuttere eller køb af flere fartøjer. Med det nye produkt er det ambitionen at medvirke til at få skabt nye arbejdspladser i hele Danmark, fortæller Lene Gade Hovmøller.

– Fiskeriet er et vigtigt erhverv for Danmark, og det er samtidig rigtig vigtigt, at vi får skabt de her lokale arbejdspladser over hele landet. Det gælder både i selve fiskeriet og blandt underleverandører. Så jeg glæder mig til at begynde arbejdet med at få etableret endnu flere fiskere i erhvervet, siger hun.

Det er allerede nu muligt at søge om det nye etableringslån i Vækstfonden, og det bliver en vigtig opgave at sikre, at de unge fiskere også får mulighed for at starte egen virksomhed. Men Vækstfonden vil også trække på gode erfaringer med ejer- og generationsskifte i det danske landbrug. Siden december 2014, hvor fonden har tilbudt etableringslån til unge landmænd, har den været med til at etablere mere end 100 landmænd i hele landet.

Etableringslån til fiskeri
Et Etableringslån til fiskeri er efterstillet anden lånefinansiering og er uopsigeligt fra Vækstfondens side. Lånet er ansvarlig kapital og medvirker til at styrke soliditeten over for pengeinstituttet, øvrige kreditorer og omverdenen i det hele taget. Etableringslånet dækker 15 procent af den samlede købs- eller investeringssum – uden at fratrække anden finansiering. Etableringslånet vil i nogle tilfælde kunne hæves til at finansiere op til 20 procent af købs-/investeringsbeløbet.

Powered by Labrador CMS