Lille vækst i volumen i Göteborg

flygfoto-2017-2-768x393

2020 bød på nedgang stort set over hele linjen for Göteborg Havn, men på containervolumen var der dog lidt at smile af.

Publisert Sist oppdatert

Skandinaviens største havn ligger i Göteborg, og i 2020 blev der registreret et lille plus i volumen på en enkelt procent sammenlignet med året før. Det skriver Søfart.

På de fleste andre områder gik havnen dog tilbage grundet coronakrisen. Passagertrafikken var selvsagt hårdest ramt. Den lå på blot en tredjedel af niveauet fra 2019, og der anløb 11 krydstogtskibe mod 59 året før. Samtidig er Göteborg udskibningshavn for Volvo, og her faldt antallet af biler med ca. 15 procent. Antallet af intraeuropæiske RO/RO-enheder faldt 6,5 procent.

– På kort sigt har det handlet om det rent operationelle, om at vi året igennem har kunnet være en tilgang for de dele af industrien, der også har skullet navigere gennem coronakrisen, siger Elvir Dzanic, der er havnens administrerende direktør.

På længere sigt har det drejet sig om ikke at komme bagud med havnens udviklingsplaner. Således kom man i løbet af 2020 videre i arbejdet med dybdegravningerne i den såkaldte Skandiaporten og med etableringen af den nye Arendal 2-terminal.

Powered by Labrador CMS