Dansk coronapas får lunken modtagelse i udlandet

0

Dansk erhvervsliv har taget godt imod nyheden om, at et dansk coronapas er på vej, men har også manet til besindighed, da passets succes afhænger af, hvordan udenlandske samarbejdspartnere tager imod det. Og det har vist sig at være velbegrundet.

Danske Maritime og Danske Rederier har advaret mod, at det danske coronapas, som regeringen forventer at have klart indenfor nogle måneder, skal godkendes og accepteres i udlandet, før det reelt er noget værd, og de første tilbagemeldinger fra Danmarks vigtigste eksportpartnere er lunkne. Således afviser både Sverige, Tyskland og Indien ifølge Jyllands-Posten, at et dansk coronapas umiddelbart får indflydelse på rejsemulighederne.

– I øjeblikket får rejsende fra Danmark adgang til Tyskland, hvis de opfylder de generelle adgangskrav (karantæne, test og/eller digital indrejseregistrering). Indtil videre vil et dansk coronapas ikke ændre den situation, oplyser Marcus Haas, ansvarlig for kommercielle anliggender og EU-forhold på Tysklands ambassade i Danmark, eksempelvis i en e-mail, mens pressesekretæren for den svenske indenrigsminister, Per Strängberg, og den indiske ambassadechef, Shivaji Sen, svarer noget lignende på Jyllands-Postens forespørgsel.

Den amerikanske ambassade har ikke besvaret Jyllands-Postens henvendelser, og den britiske ambassade ønsker ikke at kommentere sagen med henvisning til, at rejsemulighederne fortsat er uafklarede.