Torsk ved Svalbard kaster grus i maskineriet i EU-forhandlinger

Arkivfoto
Arkivfoto

EUs kvotefastsættelse for torsk ved Svalbard skaber problemer i forhandlingerne mellem EU og Norge om adgang til norsk farvand.

Publisert Sist oppdatert

De forhandlinger, som EU i øjeblikket har med Norge om at give EUs fiskere adgang til norske farvande, er gået i hårknude og har ikke umiddelbart brug for flere udefrakommende faktorer til at komplicere forløbet. Derfor må det være til stor frustration for alle involverede, at EUs egen kvotefastsættelse for torsk ved Svalbard gør forhandlingerne mere besværlige.

Forhandlingerne blev, inden de rigtig kom i gang, suspenderet i sidste uge, og siden har diplomater arbejdet på højtryk for at få diskussionen om Svalbard adskilt fra de bilaterale forhandlinger. Op til sidste weekend var der forsigtige, positive signaler, men det vides endnu ikke, hvornår forhandlingerne kommer i gang igen, skriver Fiskeritidende. 

– Alt er forsinket som følge af afslutningen på Brexit-forhandlingerne i sidste øjeblik, og når man så tror, at der endelig skal til at ske noget, så bruges Svalbard-problemer til at stikke en kæp i hjulet og forsinke arbejdet med en aftale yderligere, siger Svend-Erik Andersen, der er formand for Danmarks Fiskeriforening. 

Powered by Labrador CMS