Video: Vædring af turistbåd i Venedig koster fængselsstraf

0

Kaptajnen og flere højtstående besætningsmedlemmer på krydstogtskibet MSC Opera skal i fængsel for i sommeren 2019 at have torpederet ind i både kaj og en turistbåd. Se den dramatiske video af vædringen her.

Det kommer til at koste kaptajnen på MSC Opera fem måneder i fængsel, at krydstogtskibet i juni 2019 hamrede ind i en turistbåd og kajen i Venedig på hans vagt. Maskinchefen og chefelektrikeren skal samme vej, men slipper med at skulle bure den i to måneder, skriver flere italienske medier ifølge Maritime Executive. To slæbebåde kæmpede for at forhindre sammenstødet, og deres respektive kaptajner blev helt fritaget for skyld under retssagen.

Eksperter, der vidnede i sagen, påpegede en perlerække af fejl foretaget af besætningen, der ledte til ulykken. MSC Cruises forsøgte at skyde skylden på fejl i skibets design og ville derfor sende aben videre til skibets designer, Chantiers de l’Atlantique. Det blev under retssagen påvist, at en række alarmer blev overhørt, og at hastigheden var alt for høj, samt at et nødstrømsanlæg svigtede, da skibet nærmede sig havnen, og det gjorde det umuligt at navigere skibet eller nedsætte hastigheden.

Som det kan ses i videoen herunder, måtte vidner på kajen løbe for livet, og det samme måtte passagerer på turistbåden, River Countess. Båden blev voldsomt beskadiget ved sammenstødet, mens flere passagerer pådrog sig mindre skader. Uniworld, der ejer River Countess, har sagsøgt MSC Cruises for næsten 86 millioner kroner for skaderne og for tabt fortjeneste, mens turistbåden har været under reparation.