Omsætningen på Vordingborg Havn steg 25 procent i 2020

Lady-Serra-1536x1152-1-768x576

Vordingborg Havn kan takke byggeriet af den nye Storstrømsbro og et godt samarbejde med eksisterende kunder for, at 2020 var et succesfuldt år målt på godsomsætning.

Publisert Sist oppdatert

Vordingborg Havn og dens kunder har ved udgangen af 2020 opnået en ny milepæl i erhvervshavnens historie med en samlet godsomsætning, der lå på over 900.000 tons i 2020. Helt præcist er 920.000 tons kommet over kajkanten i det forgangne år. Det er en stigning på over 25 procent i forhold til 2019.

I alt har der været cirka 450 skibsanløb i 2020 fordelt på både store skibe i Handy size klassen, mellemstore og mindre fartøjer, skriver Danske Havne i en pressemeddelelse.

En del af forklaringen på den store stigning kan tilskrives byggeriet af den nye Storstrømsbro, hvor store mængder af byggematerialer fragtes til havnen pr. skib samt anlægsarbejdet med opgraderingen af jernbanen. Men den største stigning kommer fra havnens eksisterende kunder.

Forventer stigning de kommende år
Bare inden for den sidste måned i 2020 blev der eksempelvis lastet 100.000 tons hvede og maltbyg. Det gode samarbejde med kunder og samarbejdspartnere har enorm stor betydning for erhvervshavnen og det flotte resultat.

Forventningen er, at godsomsætningen vil stige yderligere i de kommende år,  fordi etableringen af den nye Storstrømsbro er i fuld gang frem til 2023. Men udover det forventer de eksisterende kunder at omsætte mere gods i fremtiden.

Sidst men ikke mindst kommer der formentlig ekstra gods over kaj under etableringen af den kommende etape 4, og efterfølgende når den nye havneudvidelse tages i brug. 

Større fokus på grøn energi i fremtiden
Den forestående udvidelse, baseret på nyttiggørelse af jord og restprodukter er trædestenen til den grønne omstilling af havnen, og det forventes, at virksomheder, der arbejder med grøn energi, genanvendelse og cirkulær økonomi i almindelighed, vil leje sig ind på de nye havnearealer.

Udvidelsen og den grønne omstilling er essentiel – set fra både et kommercielt og beskæftigelsesmæssigt perspektiv. Fremtidsscenariet, med nye spændende virksomheder, der sammen vil udgøre en maritim klynge, vil uden tvivl generere arbejdspladser i Vordingborg Kommune.

– Interessen fra nye virksomheder for at etablere sig på Vordingborg Havn er stor, men virkeligheden er også, at der i dag stilles krav til bæredygtig drift og produktion. Kombinationen af en havneudvidelse baseret på nyttiggørelse og den grønne omstilling er rigtig interessant for den videre erhvervsudvikling af Vordingborg Havn. Vi prøver at se tingene i et større perspektiv og gør alt, hvad vi kan, for at bidrage til både den grønne omstilling og tiltrække investeringer. Vi må ikke glemme, at den grønne omstilling også betyder nye jobs, og det kan vi som havn jo kun være positivt indstillet over for, udtaler havnedirektør Jan-Jaap Cramer.

Powered by Labrador CMS