Analytiker: Vi skal 10 år tilbage for at se noget lignende

reefer-containers-with-pharma-products-768x513

I 2020 havde Mærsk et afkast på 9,4 procent af sin investerede kapital, og man skal helt tilbage til 2011 for at finde et resultat, der matcher.

Publisert Sist oppdatert

Da Mærsk i onsdags offentliggjorde sine resultater for 2020, var der enkelte eksperter, der kaldte det skuffende, når man holdt det op imod forventningerne for året, men ser man isoleret på afkastet af Mærsks investeringer i 2020, aftvinger det ifølge aktieanalytiker i Nykredit Markets, Ricky Rasmussen, respekt. Det skriver Søfart.

Mærsk rundede i løbet af 2020 et afkast af den investerede kapital på 9,4 procent og får dermed mere ud af sine investeringer i skibe og de ca. 6000 søfolk, som bemander dem, end tidligere. Så sent som i 2019-årsregnskabet lå afkastet af den investerede kapital på 3,1 procent. Ricky Rasmussen tilskriver en stor del af æren for resultatet det strategiskifte, som topchef Søren Skou slog ind på, da han overtog posten som administrerende direktør.

– Mærsk er værdiskabende som aldrig før og har rundet en vigtig milepæl. Vi skal helt tilbage til 2011 for at se noget lignende. Den tidligere topledelse havde et stort fokus på at vinde markedsandele og befæste sin position som verdens største containerrederi. Her har Søren Skou fokuseret langt mere på profitabel vækst – også selv om det betyder, at man i nogle år rent faktisk mister markedsandele til konkurrenterne, siger han.

Powered by Labrador CMS